Mae Phim

Mae Phim är en liten fiskeby som ligger i provinsen Rayong. Det tar ca två timmar med bil från Bangkok. Det är en lugn och stillsam plats med en tre km lång strand fri från strandförsäljare.

stranden.jpg

on.jpg

 

 

Mae Phim är känt för sin utsökta seafood och restaurangerna ligger på rad längs vattnet, både de typiska med bastklädda tak men även enklare ställen direkt på stranden med solstolar kring ett litet bord.

strandrestaurang.jpg

strandrestaurang2.jpg

Här finns även annan mat än den thailändska. Man hittar skandinaviska restauranger, amerikanskt steakhouse, italiensk mat och tacos. Vill man inte gå ut och äta erbjuder många restauranger hemkörning. Man kan även få skjuts och hämtning från vissa restauranger. I byn finns affärer och intill boendet finns även ett bageri.

 

 

Lägenheten är en fyrarummare (fem bäddar) belägen på fjärde våningen. Det s.k. master bedroom med en dubbelsäng har eget badrum i direkt anslutning. I det andra sovrummet finns också en dubbelsäng. I gästrummet finns en enkelsäng. Det finns ytterligare ett badrum. Det är skandinavisk standard på kök och badrum. Köket är fullt utrustat med porslin, kastruller, brödrost mm. Från en stor balkong har man en fantastisk utsikt över havet. På poolområdet finns duschar, toaletter och skuggande salor. Där finns också en boulebana, ett gym och en grillplats.

huset-fran-havet.jpg

utsikt-fran-trapphus.jpg

sala.jpg

 

 

Vackra, väldoftande växter finns det gott om i Thailand. De här hittar man vid poolen.

buske-rod.jpg

leelawadee.jpg

Leelawadee är namnet på trädet med de vackra blommorna man kan se på många håll i landet. Vi har flera av dessa träd runt poolen och doften från blommorna är magisk!

 

 

Det smidigaste sättet att ta sig fram i Mae Phim är att hyra en moped. Det finns även en större variant med sidovagn och tak med gott om plats för familj och packning. Till Ban Phe och Rayong kan man ta en song-thaew som går en gång per halvtimme. Det är bara att vinka så stannar den och man betalar när man går av. Man behöver dock tänka på att song-thaew inte går sent på kvällen. Från Mae Phim är det lätt att ta sig ut på öar som Koh Samet och Koh Chang. Till Koh Samet går det båtar från Ban Phe. Till Bangkok tar man sig enklast med buss eller taxi. Vill man ta buss finns det en busstation mitt i byn. Det finns även en större busstation i Rayong.

moped.jpg

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.