Thailand 2012

Thailand 13/7-28/7 2012

pia-balkongen.jpg

Äntligen får jag sitta och njuta på balkongen, titta ut över havet och höra vågorna...Underbart!

Förra gången vi var här satte vi upp en markis. Vi behövde den inte mot solen den här gången men en dag öste regnet ner och då vevade vi ut den. Fungerade jättebra.

 

scott-hoppar-i-poolen.jpg

scott-star-pa-hander-i-poolen.jpg

Vi badade mycket i poolen. Det var över 30 grader och man kunde ligga i hur länge som helst.

 

coca-cola-beach.jpg

Coca-cola Beach ligger på vänster sida om man åker mot Ban Phe. Det tar inte många minuter på mopeden förrän man ser både Pepsi och Coca-cola skyltar. Där är mysigt att tillbringa några timmar och kanske få en härlig massage.

 

hoga-vagor-cola-beach.jpg

Det var riktigt höga vågor på Coca-cola beach. Det var faktiskt flera som höll på med både windsurfing och kiteboard. Man skymtar Tomas mellan vågorna.

 

pia-och-scott-cola-beach.jpg

Lemonjuice är läskande i värmen. Här på Coca-cola beach har de god mat också.

 

the-kitchen.jpg

The Kitchen är en ny restaurang som ligger längs vägen upp mot Bali. Det tar ungefär fem ninuter med mopeden från Seaview och det blev nog ett favoritställe att äta lunch på. Fantastiskt god mat. Jag kunde äta hur mycket som helst av deras kokosmjölksbaserade kycklingsoppa, Tom Kha Gai. De har även lite annorlunda mat från en annan del av Thailand; bl. a. fina sallader med mango eller papaya. Vill man ha hemkörning ordnar de det också!

 

akvarier-jojos.jpg

På kvällarna är det härligt att sitta vid havet vid någon av restaurangerna längs stranden. Det finns hur många som helst att välja mellan. Lika svårt är det att välja vad man ska äta men självklart är det gott att passa på att äta sånt som man kanske inte äter så ofta hemma i Sverige; jätteräkor, hummer, någon fin fisk-och det är ju så billigt!

 

havssniglar.jpg

Här ska vi till att mumsa på något sorts havssniglar. Man plockar ut dem ur skalet och doppar i den starka chilisåsen. Perfekt förrätt!

 

seafood-pa-jojos.jpg

Vi brukar beställa in flera rätter och äta av allt. Här har vi beställt in bläckfisk med citron- och vitlökssås, räkor i någon god sås och friterade räkor.

 

phfish-cafe.jpg

Vill man ta en drink någon gång kan jag varmt rekommendera det nya Phfish café. Man kan även äta där men deras Mojito är helt underbar! Det är så mysigt att sitta så här och känna vinden från havet när solen börjar gå ner och mörkret kommer. Då tänder de belysning i alla de färger. Många ställen som renoverats är just mysiga och man har bemödat sig om att arbeta lite extra med inredningen. Thailändarna kan ju ibland ha en förkärlek för lysrörsbelysning...

 

utsikt-pool-winsor.jpg

De sista tre dagarna var vi i Bangkok. Jag måste nog säga att jag älskar den här myllrande staden där orientaliskt möter modernt. För varje gång man kommer tycks fler och fler skyskrapor växa upp. För andra gången bodde vi på Winsor på Sukhumvit Road. Det ligger bra till men jag tyckte nog det var lite mer slitet än vad jag kommer ihåg det, så nästa gång blir det något annat hotell. Där finns i alla fall en häftig pool på 14:e våningen och den har jag fotat här från hotellfönstret.

 

utsikt-bangkok-kvall1.jpg

utsikt-bangkok-kvall-2.jpg

Kvällsutsikt från hotellrummet.

 

frukost-coffeeol.jpg

På MBK hittade vi ett perfekt frukostställe, Coffeeöl. Tonfisksandwich och riktigt gott kaffe.

 

ny-vaiant-foppatoffel.jpg

På varuhuset MBK kan man hitta allt! Här säljs en variant av Foppatoffeln...

 

skateboard-esplanade.jpg

scott-skatear-the-ramp.jpg

Vår son vill gärna passa på att skatea när vi är i Bangkok. På Esplanade vid Thailand Cultural Center finns The Ramp, en plats för just sådant. Här finns en inomhusramp och en bra affär med skateboards, skor, kläder mm.

 

mysig-restaurang-vid-hotellet.jpg

Utbudet av restauranger i Bangkok är enormt-allt från grillspett på gatan till lyxrestauranger. Här har vi hittat ett mellanting; en liten, mysig restaurang på en tvärgata till Sukhumvit (soi 18). Ett annat ställe jag kan rekommendera är Lemongrass på soi 22.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.