Thailand 2009

Thailand oktober-november 2009

bad-i-poolen.jpg

Poolen på Seaview är underbar, nästan som på spa. Här kan man umgås och språka utan att behöva frysa.

 

 

mopedtur-hamnen.jpg

Vi tar gärna en utflykt på mopeden. Här är vi vid fiskehamnen i Mae Phim, Ban Ao Khai.

 

 

gummiodling.jpg

Här passerar vi en gummiodling. I trakten finns även gott om fruktodlingar. Man får passa på att riktigt gotta sig i alla frukter som finns. Det är bara att åka förbi någon marknad eller någon fruktaffär. Fräscht och billigt. I lägenheten finns en mixer så att man snabbt kan svänga ihop en läskande smoothie.

 

 

tsunamilykta-helena.jpg

tomas-och-tsunamilykta.jpg

Loy Krathong är en högtid som firas i november. Man släpper då ut små skålar av blad i vattnet och sänder upp Khom Loi (Tsunamilyktor) i luften. Det är verkligen fantastiskt vackert när de lyser upp och svävar iväg tills de försvinner.

 

fyrverkeri-scott-och-tomas.jpg

Givetvis ingår fyrverkerier i Loy Krathongfirandet. Mae Phim är platsen för jättefyrverkerier när något ska firas i Thailand. När kungen fyllde 80 år smällde det ordenligt vid stranden.

 

 

josef-och-helena-coffeehouse.jpg

Min syster och hennes man väntar på varsin caffelatte i ett av byns caféer.

 

 

jungle-jims.jpg

Jungle Jim's på Bali är ett trevligt ställe att äta på.

 

 

classic-forest.jpg

En annan restaurang man inte bör missa är Classic Forest som ligger utanför Rayong. Dit är det bäst att ta en taxi och be chauffören vänta. Det ligger så lummigt och mysigt och här kan man bli serverad både grodlår, struts och krokodil. Självklart finns det även annan mat. Man får jättebra service- servitören tvättade t.o.m. våra fingrar i härligt limedoftande vatten.

 

 

pimpad-bil.jpg

Pimpad bil på strandvägen i Mae Phim. På helgerna kommer många thailändare för att njuta av strandlivet i Mae Phim. Man äter på restaurangerna, har picknick på stranden och så lyssnar man på musik från bilar fullutrustade med häftiga högtalare och blinkande lampor. Det är en härlig stämning!

 

 

queens-park.jpg

Vill man åka skateboard i Bangkok så finns Queens Park på Sukhumvit Road. Det är inte stort men där är fullt av entusiaster.

 

vilopaus-i-queens-park.jpg

Sonen tar en vilopaus. Till Queens Park kommer man för att delta i aktiviterer av olika slag; gympapass, bollsporter eller så sitter man bara och tittar på allt som händer.

 

 

the-ramp-2.jpg

The Ramp erbjuder mer för skateboardåkare. Det ligger i The Esplanade och dit kommer man lättast med tunnelbanan.

 

 

the-ramp.jpg

scott-skatear-the-ramp.jpg

Lite bilder från The Ramp. Det kostar 90 Baht per dag att åka i rampen. Vi föräldrar kan passa på att shoppa i varuhuset Esplanade så länge. Det är inte ett av de största och välsorterade men det räcker ett tag. Mat och fika finns det väldigt gott om.

 

 

halloweenskyltning-mbk.jpg

Bangkok är ett shoppingparadis. Här finns varuhus och affärer för alla smaker. Det är lika fantastiskt att se skyltningarna. Här är det pyntat för Halloween.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.