Thailand okt-nov 2008

Thailand okt-nov 2008

promenad-pa-stranden.jpg

En härlig promenad längs stranden i Mae Phim.

 

 

plugg-i-soffan.jpg

Skolarbete hemma i soffan. Nu finns det möjlighet att ha barnen i Svenska skolan i Ban Phe, se deras hemsida www.svenskskolabanphe.se

 

 

parasollstalle.jpg

parasollstalletomas.jpg

Mitt på stranden i Mae Phim finns det ställen som ser oansenliga ut men som är riktigt bra. Man sitter så behagligt i skuggan från parasollen. I dessa små strandrestauranger kokas verkligen soppa på en spik. Riktigt god och billig mat. Perfekt att tillbringa en dag på stranden så här.

 

 

bananbat.jpg

Vill man ha lite fart kan man åka bananbåt.

 

 

thaimassageskylt.jpg

Håller man ögonen öppna hittar man många olika skyltningar och det är så charmigt!

 

 

Det ordnas en del båtturer i Mae Phim. Här följde vi med Calle från Tequila Sunrise på en heldagstur. Det blev mycket fiske, bad och snorkling. Vi stannade även till för att titta på sköldpaddor på Koh Man Nai. Ombord serverades ordentligt med mat och dryck. En helt underbar dag då vi träffade många trevliga människor.

fiske-fran-bat.jpg

tomas-och-scott-fiske-pa-bat.jpg

Tomas och sonen prövar fiskelyckan.

 

fiskebat.jpg

Vacker vy under dagen.

 

bad-fran-bat.jpg

Det var fantastiskt att bada från båten. Att hoppa från taket var som att hoppa från treans trampolin.

 

fyra-i-rad-pa-bat.jpg

Calle hade tagit med spel och det var uppskattat.

 

kvall-pa-bat.jpg

När vi fiskat färdigt satt vi bara och njöt på båtstaket.

 

solnedgang-fran-bat.jpg

Vi stannade ute till havs tills vi såg solen försvinna i horisonten.

 

turtle-island.jpg

turtle.jpg

På Koh Man Nai eller Turtle Island har det sedan 1979 bedrivits ett projekt för att bevara havssköldpaddor. Projektet vurmas för lite extra av drottning Sirikit som också äger ön.

 

 

villa-bali.jpg

Villa Bali är ett hotell som drivs av John. Här är trevligt att äta i restaurangen och på lördagar bakas det pizza i den stora vedeldade ugnen.

 

 

kycklingtanten.jpg

Sonens favoritlunch är nog kyckling från någon kycklingtant som kommer på sin moped. Det är verkligen perfekt när man ligger vid poolen. Bara att kila genom grinden när man ser att de kommer längs byvägen och köpa nygrillad kyckling och "sticky rice". Även detta är jättebilligt och givetvis gott.

 

 

bus-fruktsaljare.jpg

Frukt kan man passa på att köpa av någon fruktförsäljare. De går ofta runt på restaurangerna på kvällarna och säljer.

 

 

Kim Beach ligger några kilometer utanför Mae Phim mot Ban Phe. Dit kör man lätt med mopeden. Kim och Ken ligger bredvid varandra och där är jättefin strand och bra mat.

kim-beach1.jpg

 

kim-beach-scott.jpg

Sköna solsängar i skuggan på Kim Beach.

 

fiskenat-kim-beach.jpg

Dagens fångst inspekteras på Kim Beach.

 

 

underwaterworld.jpg

underwaterworld2.jpg

I Bangkok finns Ocean World på Siam Paragon. Det är häpnadsväckande vad de ordnar på dessa varuhus! Här kan man se allehanda fiskar i enorma undervattensakvarier, man kan ro ut i båtar med glasbotten och titta på hajar (importerade från Sydafrika) och man kan se och vara med om kittlande äventyr i deras 5D-bio. Jag kan verkligen rekommendera ett besök även om det inte är så billigt. Sist vi var där nöjde vi oss med 5D filmen och det var nog så omtumlande. Se deras hemsida www.siamoceanworld.co.th

OBS! Ovanstående skrev jag för några år sedan men idag är man mer upplyst om djurens situation och mån om att vara en djurvänlig turist. Det finns så mycket annat roligt att göra och se än att rida på elefanter, simma med delfiner, ta selfies med apor eller tigrar.

 

julskyltning-siam.jpg

Det är en märklig känsla att gå omkring i 35 graders värme och titta på julskyltningen. Men den är mycket vacker.

 

 

floden-bangkok.jpg

När man är i Bangkok hör det till att ta en tur på floden, Chao Praya. Det finns många stopp att göra t. ex. se Wat Arun eller kliva av vid Grand Palace, som ju också är ett måste i Bangkok.

 

flodtur.jpg

Under flodturen hinner man se en hel del. Det är intressant att se hur människor lever.

 

 

khao-san-road.jpg

Om man vill ha lite extra myller kan man bege sig till Khao San Road, alla backpackers hemgata. Beundransvärt att det på en så liten yta lyckas rymma så många guesthouses, restauranger och små affärer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.